Nepal 2007

Nepal (3 t/m 18 oktober 2007)

Op uitnodiging van de organisaties TEACH en ECEC ben ik dit keer naar Nepal geweest. Deze organisaties zetten zich in voor kinderwerkers die in Nepal actief zijn binnen kerken en scholen.

Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad! Vijf dagen lang was er een groep van ongeveer 70 deelnemers die mijn workshops volgde. Tijdens deze workshops hebben we van goedkope materialen leuke poppen gemaakt om mee te spelen. Aan het einde van de workshops hebben de deelnemers een geweldige voorstellling bedacht en uitgevoerd. Zo was er een giraffenkoor, een leeuwendans, een zebracirus en vele korte optredens waarin de deelnemers een thema naar voren konden brengen die hen dicht aan het hart lag.

Voor de meesten was het poppenspel onbekend en ik begreep dat er in Nepal weinig aandacht is voor theater. Het was dan ook heel bijzonder voor de deelnemers dat ze aan het einde van de week helemaal los kwamen en een wervelende show konden geven. Ze zijn nauwelijks gewend aan een zo’n creatief proces en ze waren dus ook best onzeker in het begin.

Ik kan niet anders zeggen dat het een groot succes was. Aan het einde van de werkweek ontvingen de deelnemers een oorkonde.

Update
Binnen een week was er al een uitnodiging voor de groep poppenspelers om ergens op te treden. Het theater wat ik heb aangeboden blijft in beheer van bovengenoemde organisaties en twee scholen hebben al te kennen gegeven  het poppentheater te willen gebruiken op hun school.

 

Update 2

In september komen er 2 deelnemers naar Nederland om een maand met me mee te lopen, ze hebben het geleerde in praktijk gebracht, geven incidenteel voorstellingen en willen zich meer bekwamen, Ik zie er naar uit!