Iedereen is anders


Thema: poppen project voor de hele school rondom het thema “Iedereen is anders !

Dit project is gestopt.

De opzet:

Kinderen van groep 1 t/m 8 gaan tijdens dit project zelf aan de slag met het maken en bespelen van poppen. Het project begint met 1 of meerdere startvoorstellingen. In deze startvoorstelling laat ik zien hoe kinderen, van meestal kosteloos materiaal, zelf een leuke pop kunnen maken. Ook laat ik zien hoe de kinderen straks met hun eigen pop kunnen spelen. Er wordt in de startvoorstelling aandacht gegeven aan de verschillende niveaus en er wordt gespeeld rondom het thema “Iedereen is anders!” Na  de startvoorstelling kunnen de kinderen en leerkrachten zelf aan de slag met poppen maken en poppen spelen aan de hand van de 3 werkboeken die ik heb geschreven, voor iedere bouw is een apart werkboek met  allerlei praktische ideeen en voorbeelden. Het theater met spots en de 3 koffers met voorbeeldpoppen mogen op school blijven gedurende het hele project. Het project wordt afgesloten met een”  Iedereen is anders”  feest, verzorgd door de kinderen en leerkrachten, ouders en eventueel andere belangstellenden kunnen daarbij worden uitgenodigd. Na het project kom ik het theater met bijbehorende materialen weer ophalen

Enkele reacties
“Superleuk project! We gaan er 3 weken aan werken om vervolgens zelf per groepgan een poppenvoorstelling op te voeren! De kinderen zijn super enthousiast!”

“Iedereen is heel enthousiast; zowel kinderen als leerkrachten!”

“Afgelopen weken hebben de kinderen van onze school gewerkt aan het project Iedereen is Anders. De kinderen hebben prachtige poppen gemaakt! Daarnaast hebben de leerlingen een toneelstuk opgevoerd. Er kwam telkens een mooie boodschap naar voren “hoe je ook bent of hoe je er ook uitziet, iedereen is waardevol en iedereen mag er zijn”. We kunnen terugkijken op een goed en leerzaam project!”

Iedereen heeft met veel plezier aan het maken van de poppen gewerkt en daarna is er hard gewerkt aan korte voorstellingen. De invulling hiervan was per groep verschillend.

Nogmaals hartelijk bedankt voor de startvoorstelling, de duidelijke beschrijvingen, inhoud van de koffers en het theater dat we mochten lenen.

Succes en wellicht tot ziens,

Voor meer informatie en prijzen kunt u contact opnemen via het contactformulier. v